Μένοντας πιστοί στις αρχές της περιβαλλοντικής ηθικής και ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις, η οικογένεια Βολιώτη επεξεργάζεται, τυποποιεί και διαθέτει προϊόντα ελαιόλαδου άριστης ποιότητας και γεύσης, με ξεχωριστό άρωμα και μαγευτικό χρώμα.
Η οικογενειακή επιχείρηση του Απόστολου και της Μαριάνθης Βολιώτη, σε περιβάλει με τη ζεστασιά και τη φιλοξενία, όπως αρμόζει άλλωστε σε όσους ασχολούνται με την επεξεργασία του καρπού αυτού του ευλογημένου δέντρου.
Όλα ξεκινήσαν το 1969, από τον Ευάγγελο Βολιώτη, στο χωριό του Αγίου Βλασίου στο Πήλιο όταν πρωτολειτούργησε το πρώτο ελαιοτριβείο τους. Εκεί τέθηκαν τα θεμέλια για την πετυχημένη εξέλιξη της επιχείρησης.
Το 1981 το Ελαιοτριβείο μεταφέρθηκε σε καινούργιες εγκαταστάσεις στη περιοχή των Άνω Λεχωνίων, σε ένα μεγάλο και ανακαινισμένο χώρο, όπου πραγματοποιούνται οι διαδικασίες παραγωγής, από την συλλογή των ελαιών μέχρι και την διάθεση του λαδιού. Δίνοντας έμφαση στην άρτια οργάνωση και δείχνοντας σεβασμό στον παραγωγό και τον καταναλωτή δημιουργήθηκε το “Ελαιόλαδο Πηλίου”.
Συνεχίζοντας την παράδοση και επενδύοντας διαρκώς σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, η οικογένεια έχει αναπτύξει σχέσεις υγιούς συνεργασίας και άμεσης εξυπηρέτησης με το καταναλωτικό κοινό, συνδυάζοντας παράλληλα την ποιότητα των προϊόντων με τις προσιτές τιμές.
Τέσσερις είναι οι κατηγορίες λαδιού που παράγονται από την επιχείρηση "Ελαιόλαδο Πηλίου" της οικογένειας Βολιώτη:
• Έξτρα Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο
• Έξτρα Παρθένο Αγουρέλαιο
• Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
• Παρθένο Ελαιόλαδο
Το κάθε μπουκάλι φτιαγμένο με αγάπη και η εμφιάλωση του λαδιού πραγματοποιείται σε μπουκαλάκια από γυαλί των 100ml, των 250ml, των 500ml, και των 750ml και σε μπουκαλάκια από λευκοσίδηρο του 1, 2, 3 και
Και για όσους αγαπάτε τα βιολογικά προϊόντα, μιας και πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, η οικογένεια Βολιώτη παράγει και βιολογικό αγουρέλαιο. Παράγεται από ελιές που προέρχονται από κτήματα του Πηλίου τα οποία έχουν ειδική πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα. Το πάτημα των συγκεκριμένων ελαιών διεξάγεται τις πρωινές ώρες στο Ελαιοτριβείο. Ξεχωρίζει για το πράσινο, φρουτώδες χρώμα, τα όμορφα αρώματά του και χρησιμοποιείται περισσότερο για τις σαλάτες. Το βιολογικό αγουρέλαιο διαθέτει και πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα για τις παθήσεις που σχετίζονται με το συκώτι γι’ αυτό και επιλέγεται ακόμη και για λόγους υγείας.
Βραβεύσεις και πάλι βραβεύσεις...
Απανωτά τα βραβεία για το φημισμένο ελαιόλαδο της οικογένειας Βολιώτη τόσο σε εγχώριους όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο το 2016, Ασημένιο στην Αθήνα την ίδια χρονιά, Χρυσό στην Αθήνα, Ασημένιο στο Λονδίνο την επόμενη, δύο Χρυσά στις Βρυξέλλες, με το μεγάλο τους καμάρι τα "Βραβεία Ισχυρισμού Υγείας" στο διαγωνισμό London International Olive Oil Health Competitions 2019. Το αξίζουν και οι βραβεύσεις το επιβεβαιώνουν.
Επισκέψιμος Χώρος
Το ελαιοτριβείο δέχεται συνεχώς επισκέψεις από σχολεία, συλλόγους, γνωστούς Έλληνες και ξένους σεφ αλλά και από ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την εξαίρετη αυτή πορεία της επιχείρησης και τα προϊόντα της.
Με μεράκι ξεκινάνε κάθε μέρα για το καλύτερο. Με "όπλα" τους τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τον νέο εξοπλισμό, και την σκληρή δουλειά, η οικογένεια Βολιώτη καταφέρνει με τον τρόπο της να παράγει ποιοτικό, θρεπτικό και γευστικό λάδι που ικανοποιεί κάθε γαστρονομική επιλογή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΗΛΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΒΟΛΙΩΤΗ ΕΔΩ